Volgende >>


JBL SOLAR MARIN BLUE ULTRA T5 24 W


438 mm

Artikelcode: 996178100JBL SOLAR MARIN BLUE ULTRA T5  24 W
Blauwe speciale buislamp voor zeewateraquariums met een actinisch spectrum

  • Stimuleert de groei van koraal door de intensivering van het blauwe gedeelte van het spectrum, waaraan zoöanthellen de voorkeur geven (de zogenoemde actinische straling). 
  • Samen met JBL SOLAR ULTRA MarinDay de ideale verlichting van zeewateraquariums. 
  • In zoetwater eveneens geschikt als nachtverlichting voor het observeren van nachtactieve dieren. 

Verlichting van zeewateraquariums
Het verlichten van een zeewateraquarium met de gebruikelijke buislampen van het type T 8 is maar beperkt mogelijk, omdat de geproduceerde hoeveelheid licht slechts voldoende is voor naar verhouding lage aquariums en dieren die een betrekkelijk geringe hoeveelheid licht nodig hebben. De nieuwe T 5 technologie betekent een echte vooruitgang op dit gebied en maakt het mogelijk aquariums met een diepte tot 60 cm waterstand van de hoeveelheid licht te voorzien die nodig is om met succes koralen en andere naar licht snakkende ongewervelden te houden. Het is aan te nemen dat de voordeligere aanschaffingsprijs in vergelijking met HQI-verlichtingssystemen de T 5-technologie eveneens zal helpen zich een plaats te veroveren.
Met de nieuwe hanglampen SOLAR 4-Star biedt JBL de geïnteresseerde zeeaquariumhouder een elegante mogelijkheid zijn of haar met behulp van de T 5 technologie voordelig en op de behoeften afgestemd te verlichten. 
Wat de keuze van de toe te passen buislampen betreft, omvat het T 5-assortiment van JBL alle vereiste modellen voor een zo precies mogelijk de natuur nabootsende verlichting van alle zeebewoners. 
Koralen en andere ongewervelden die in de zee thuis zijn bieden levensruimte aan zogeheten zoöxantellen, eencellige algen die op grond van hun fotosynthese het gastheerorganisme meer of minder sterk van voedingsstoffen voorziet. De natuurlijke levensruimte van deze dieren wordt gekenmerkt door een, afhankelijk van de diepte, min of meer intensief blauwachtig licht, waaraan de zoöxantellen zich hebben aangepast. Dit betekent evenwel niet dat het spectrum van dit licht niet volledig zou zijn. Een in de waarneming duidelijk blauw licht gevende verlichting met het gehele kleurenspectrum en een kleurtemperatuur van 9.000 K of meer is derhalve de aan te streven verlichting voor een zeewateraquarium met koralen en lagere diersoorten. 
Door de buislampen JBL SOLAR ULTRA NATUR, MARIN DAY en MARIN BLUE met elkaar te combineren verkrijgt men het ideale licht voor zeewateraquariums met een waterstand van ten hoogste 60 cm. Afhankelijk van de combinatie en het aantal buislampen is de kleurtemperatuur van iets tot aanzienlijk boven 9.000 K verhoogbaar.
24.80  Euro 16.15
Voorraad: 4


Aantal