<< Vorige - Volgende >>


JBL ClearMec plus


600 ml, 300 liter

Artikelcode: 996239500JBL ClearMec plus
Filtermateriaal voor het verwijderen van nitrieten, nitraten en fosfaten

  • Creëert kristalhelder aquariumwater. 
  • Verwijdert de voedingsstoffen van algen en voorkomt aldus buitensporige algengroei. 
  • Absorbeert nitrieten, nitraten en fosfaten gedurende een periode van 3 maanden. 
  • Voor zoetwateraquaria van 150 tot 300 liter. 
  • Materiaal is voorverpakt in een filternetje. 

Productomschrijving
JBL Clearmec plus bestaat uit een mengsel van gebrande kleibolletjes en speciale harsen, die in staat zijn om al die stoffen uit het water te filtreren, die een gunstige invloed hebben op de ontwikkeling van algen. JBL Clearmec plus absorbeerd fosfaat, nitriet en nitraat, zonder echter belangrijke spoorelementen nadelig te beïnvloeden. De kleibolletjes ondersteunen de verspreiding van nuttige reinigingsbacteriën. Door de werking van deze bacteriën wordt het aquariumwater kristalhelder en ontstaat het ideale leefklimaat voor uw vissen en planten.

Toepassing
JBL Clearmec plus kan voor vrijwel alle filtersystemen worden gebruikt. Eenvoudig een of meer filternetjes met JBL Clearmec plus als laatste laag, d. w. z. ná alle andere lagen filtermateriaal in de filter plaatsen. Vóór gebruik onder stromend water goed spoelen. Wij adviseren om JBL Clearmec plus na ca. 3 maanden te vernieuwen.

Problemen oplossen
Maatregelen om fosfaat uit een zoewateraquarium te verwijderen:
  1. Regelmatig het water verversen (1/3 van het water om de 2 weken) 
2.   Het water met JBL Biotopol behandelen. 
3.   Afgestorven plantendelen verwijderen om te voorkomen dat de daarin opgeslagen fosfaten het water opnieuw verontreinigen. 
4.   JBL PhosEX in de filter plaatsen. Dit bijzonder effectieve filtermateriaal is in staat om zelfs grotere hoeveelheden fosfaat onschadelijk te maken. 
5.   Wanneer het water slechts een geringe hoeveelheid fosfaat bevat, kunt u de filter van JBL ClearMec plus voorzien. Behalve fosfaat verwijdert dit eveneens nitriet en nitraat. 
6.   Zet meer planten in uw aquarium. Hoe meer planten, des te hoger het fosfaatverbruik. Snel groeiende planten verbruiken natuurlijk meer fosfaat dan langzaam groeiende planten. 
Maatregelen om fosfaat uit een zeewateraquarium te verwijderen:
  1. Regelmatig het water verversen (eens per maand een 1/4 van het water). 
2.   Het water met JBL BioMarol behandelen. 
3.   JBL PhosEX in de filter plaatsen. Dit bijzonder effectieve filtermateriaal is in staat om zelfs grotere hoeveelheden fosfaat onschadelijk te maken. 
4.   Door macroalgen in het aquarium te plaatsen, kunt u het fosfaatgehalte reduceren. 
5.   Verwijder niet te veel algen tegelijk, omdat de algencellen hierdoor openbreken en daarin gebonden stoffen als fosfaat opnieuw in het water terechtkomen!
9.35  Euro 6.05
Voorraad: 4


Aantal